keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tilannepäivitystä

Nyt voin sanoa olleeni Hong Kongissa jo kokonaisen kuukauden. Tarkemmin sanottuna kuukauden ja kolme päivää. Asuntola tuntuu jo kodilta ja ympäristöön alkaa tottua. Monet lähistöllä olevat ravintolat on tultu testattua ja kaupat koluttua. Vaihto-oppilaat käyvät yleensä syömässä ulkona. Suomen hintoihin verrattuna se on todella edullista ja hyvin usein aterian saa alle 40 Hong Kongin dollarilla, joka on noin 4,5€. Kampuksella aterian saa noin 20 dollarilla, joka on noin 2,3€. Jotta asuntolalla pääsisi kokkamaan, tulee kaikki tarvikkeet ostaa itse mm. paistinpannut ja kattilat. Vielä en ole hankkinut itselleni juuri mitään, mutta harkitsen kattilan ostamista. Joskus tekee ihan hyvää kokata vaikka pastaa itse. Joitakin pakollisia tarvikkeita toki olen joutunut hankkimaat, kuten lautasen, mukin ja aterimet. Aamupalaa en syö ruokalassa oikeastaan koskaan vaan ostan omat murot ja paahtoleivät. 

Myös koulu on lähtenyt rullaamaan hyvin. Työskentely on yllättävän samanlaista kuin JAMKissa. Hyvin usein kurssiin sisältyy luentojen lisäksi ryhmätyö ja sen esittely, yksilötehtävä sekä lopputentti. Olen onnekas siinä mielessä, että lukukauden päätteeksi minulla on vain kaksi tenttiä, jotka ovat kummatkin 50% loppuarvosanasta. Kursseja valikoin viisi kappaletta. Tarkoitukseni oli aluksi saada muutama muotikurssi lukujärjestykseeni, mutta valitettavasti sain vain yhden. Täällä ollaan erittäin tarkkoja siitä, kuka saa ottaa kursseja oman koulutusyksikkönsä ulkopuolelta. Tämäkin vaihtelee toki yksiköittäin. 

Tässä kurssit, jotka päädyin lopulta valitsemaan:

- Fashion Marketing
- Business to Business Marketing
- Integrated Marketing Communications
- Strategic Brand Management
- Services Marketing

Markkinointi painottuu erittäin vahvasti tämän lukukauden opinnoissani, mikä ei tosin ole huono asia. JAMKissa olin käynyt tähän mennessä vasta yhden puhtaasti markkinointiin keskittyvän kurssin. Tähän mennessä kurssit ovat vaikuttaneet mielenkiintoisilta ja ongelmia ei oikeastaan ole juuri ollut. Joidenkin opettajien englantia on välillä vaikea ymmärtää erittäin vahvan aksentin vuoksi, mutta kaiken kaikkiaan englannin kielen taso on todella hyvää. Tähän mennessä kiinnostavimmat kurssit ovat olleet Integrated Marketing Communications ja Strategic Brand Management.

Olen tämän kuukauden aikana ehtinyt matkustamaan Hong Kongin ulkopuolella. Yliopisto järjestää suhteellisen usein retkiä vaihto-opiskelijoille ja ilmoittauduin yhteen. 29-31. 1. olin siis Shaoguanissa Manner-Kiinassa. Retki kesti kokonaisuudessaan kolme päivää, joiden aikana vierailimme mm. buddhalaisessa temppelissä ja Opium sodan muistomerkillä. Matkan päätarkoituksena oli käydä Danxia vuorella, joka on häkellyttävän kaunis paikka. Majoituimme matkan ajan hotellissa ja saimme kolme perinteistä kiinalaista ateriaa päivässä. Matkan hinta oli 1000 dollaria (n. 115€), johon sisältyi kuljetus, majoittuminen ja ruoka. Olen ilmoittautunut jo toiselle retkelle, jonne menen itseasiassa jo ensi viikolla! Silloin suuntana on Qingyuan.

Seuraavaksi kuvia reissulta.

Yang Yuan Stone

Tämä viikko on meillä kokonaan vapaa kiinalaisen uuden vuoden vuoksi. Maanantaina Tsim Sha Tsuissa oli suuri paraati ja eilen vuorossa oli ilotulitus. Juuri sopivasti kiinalaiseen uuteen vuoteen myös säät ovat hellineet meitä. Usean päivän ajan täällä on paistanut aurinko ja lämpötilat ovat olleet lähes kahdenkymmenen luokkaa. Hyvien säiden johdosta olen käynyt pariin otteeseen patikoimassa. Lyhyitä reissuja ne ovat toki olleet mutta silti! Sunnuntaina kävimme isohkolla poppoolla Monkey Mountainilla, jossa nimensä mukaan voi nähdä luonnonvaraisia apinoita. Ja niitähän oli! 

Päivän päätteeksi kävimme kävelemässä satamassa.

Eilen, eli tiistaina, kävimme patikoimassa Tai Wan rannalle, joka on todella kaunista seutua. Patikoimme sinne parisen tuntia, söimme lounasta ja otimme speed boatin (eräänlaisen veneen) takaisin bussipysäkille. Tästä reissusta lisää myöhemmin kuvien kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti