lauantai 27. helmikuuta 2016

Qingyuan

Viime viikonloppuna (20.-21.2.) kävin koulun kanssa Manner-Kiinana puolella taas kerran. Tällä kertaa Qingyuanissa, joka ei ole niin kaukana kuin viime reissulla kävimme. Oppaamme mukaan Qingyuan on Pohjois-Kiinan köyhimpiä alueita ja huomasin eron itsekin viime reissuun verrattuna. Matka oli jälleen hyvin silmiä avaava.
Kävimme vanhassa ja hylätyssä linnassa sekä pienessä kylässä. Monet talot näyttivät siltä, kuin ne olisivat olleet hylättyjä, mutta yllätyksekseni ihmiset kuitenkin asuivat niissä. Esimerkiksi ikkunoissa ei kaikissa rakennuksissa ollut lasia ja taloja oltiin korjailtu mielenkiintoisin ratkaisuin. Esimerkiksi yllä näkyvällä mainoskankaalla. En tosin tiedä, oliko kyseinen rakennus pelkkä varasto vai asuinrakennus.

Kaupunkia. Pitkin katuja näkyi kanoja ja hanhia häkeissä, jota Hong Kongissa en ole kertaakaan nähnyt. Yksi kaveri kertoi nähneensä moottoripyörän päälle kiinnitetyn tason, jonka päällä paloiteltiin ja myytiin lihaa.

Jokaisen reissun pakollinen temppelivierailu. Tällä kertaa pääsimme pyörähtämään pienessä luolassa, jossa oli pari kaunista lähdettä.

Reissun lopuksi kävimme pienellä risteilyllä. Laivalla oli paljon paikallisia ja monet halusivat ottaa kuvia länsimaalaisten kanssa. Länsimaalaisia ei juuri nähdä Manner-Kiinan puolella. Tähän ilmiöön törmäsimme myös viime reissullamme ja jopa Hong Kongissa, jossa länsimaalaisia on verrattaen paljon, meidän kanssa ollaan haluttu ottaa yhteiskuvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti