sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Victoria Peak & Ten Thousand Buddhas

Viikon aikana on käyty katselemassa parit turistinähtävyydet. Maanantaina (muistaakseni) kävimme Victoria Peakissä, joka tarjoaa hurjan hienot nähtävyydet Hong Kongista. Valitettavasti sää oli viileä ja sumuinen, joten koko kaupunkia ei nähnyt kerralla.

Näkymä Peakiltä.

Näkymä toiseen suuntaan.

Olimme Peakillä auringonlaskuun asti, joten pääsimme näkemään Hong Kongin myös pimeällä.

Hong Kongin saarelta pääsee Kowloonin alueelle kätevästi lautalla.

Tämän päivän nähtävyys oli Ten Thousand Buddha Monastery. En osaa sanoa, onko paikassa nimensä mukaisesti kymmentä tuhatta buddhapatsasta, mutta hurjasti niitä oli. Suurin osa patsaista oli ihmisen kokoisia ja jokainen patsas oli uniikki. Patsaiden hahmot olivat ties missä asennoissa ja muutama aika karmivan näköinen tapaus löytyi myös.

Monasteryyn eli luostariin päästäkseen tuli nousta nousta pitkät portaat rinnettä ylös, jonka varrelle oltiin ripoteltu lukuisia patsaita. Itse luostari oli todella kaunis paikka. Harmi vain, että sää ei suosinut meitä tälläkään kertaa. Hong Kongissa on ollut viime päivät todella kylmä, paikoittain ollaan päästy lähes nollaan. En ollut varautunut tällaiseen säähän, joten olen joutunut ostamaan muun muassa lapaset täällä. Sisätiloissa on myös todella kylmä, koska esimerkiksi pattereita ei ole. Ikkunoissakin on vain yksi lasi, joten kylmä pääsee sisään todella tehokkaasti. Lämmin on oikeastaan vain suihkussa ja peiton alla. Nytkin istun tässä kolmen vaatekerran kanssa. Onneksi lämpötilan tulisi nousta tässä viikon sisään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti