keskiviikko 6. tammikuuta 2016

"Meidän Hanna lähtee Hong Kongiin!"

Tästä se alkaa. Vaihtoblogi. Niille, jotka eivät tiedä vielä, opiskelen 2016 kevätlukukauden vaihto-opiskelijana Hong Kongissa. Koulun nimi on Hong Kong Polytechnic University (PolyU) ja opiskelen lähinnä markkinointia. Toiveenani olisi saada myös muotiopintoja. Ajattelin laittaa tämän blogin pystyyn, koska mielestäni tämä on kätevä keino kertoa kuulumisiani kaikille tutuille, jotka minusta haluavat kuulla. En tiedä vielä, kuinka usein tulen päivittelemään, mutta tavoite on kerran viikossa tai kahdessa.

Istun tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähtöporttini edessä kirjoittamassa. Jännitys on kieltämättä aivan valtava. Lentoni lähtee tasan tunnin kuluttua, eli 23:40. Hong Kongissa minun tulisi olla 15:30 paikallista aikaa. Suomen aikaa tämä taas on 9:30. Aikaeroa on siis kuusi tuntia. Käsittääkseni kesäaikaan Suomessa vaihdettaessa aikaero on viisi tuntia. Päätös lähteä vaihtoon ei ollut helppo. Onhan minulla kesken hyvä koulu, ja keväälle olisi ollut odotettavissa paljon kiinnostavia kursseja. Taakse jää myös ihana asunto, ystävät, perhe ja poikaystävä. Vaihtoon lähtöä olin pohtinut koko vuoden 2015. Kesällä löysin minua kiinnostavan koulun, juuri tämän Hong Kongin yliopiston. Aloinkin enemmän leikkiä ajatuksella vaihtoon lähtemisestä ja lopulta päätös tuli melkein huomaamatta.

Ehkä yksi suurimmista syistä, miksi haluan lähteä, on halu kokeilla omia rajoja. Itselle vaihtoon lähteminen ja oikeasti omien siipien kokeilu on valtavan suuri asia. Olenhan toki asunut yli vuoden Jyväskylässä opiskelemassa, mutta koko senkin ajan poikaystävän kanssa. Nyt on siis aika kokea itsenäisyys ja oma pärjääminen ihan eri tavalla. En ole edes lentänyt ennen aivan yksin. Ennen lentokentälle saapumista on vuodatettu lukemattomia kyyneleitä ja halattu montaa rakasta ihmistä. Pakko myöntää, että viimeisten viikkojen aikana on käynyt ilmi se, että ympärilläni on ihania ihmisiä. On toki myös pelottanut, ahdistanut ja paniikkikin on nostanut päätään. Olen pahimman luokan stressaaja ja ahdistuja, aina tämä ei ole millään tavoin toimiva yhtälö. En kuitenkaan yksinkertaisesti pysty jättämään tilaisuutta käyttämättä. Vaihdosta voi lähteä kotiin myös etuajassa, jos siltä tuntuu. Se ei vain ole kaikkien juttu. Nyt nähdään, onko se minun juttu.

Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä, en millään jaksa alkaa tarkistamaan kieliasua.


Pian on aika nousta koneeseen. Hymyssä suin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti